Laurien

Hoi,
Mijn naam is Parmentier Laurien.
Ik woon te Oostende en studeer net zoals de andere studenten voor Bachelor Orthopedagogie, die een afdeling is van het departement Ipsoc, aan Katho.

Laurien38.JPG

Ik heb gekozen voor deze richting omdat ik heel graag werk met mensen met een beperking.
In het middelbaar heb ik 2 jaar jeugd- en gehandicaptenzorg gevolgd in het Vesalius te Oostende, ik heb dus al wat ervaring met het begeleiden van mensen met een beperking, vooral door de stages.
Buiten de schooluren ben ik ook vrijwilligster in verschillende verenigingen die samengesteld zijn met mensen die een visuele en/of auditieve beperking hebben, dit komt ook doordat mijn moeder, zus en ikzelf een auditieve beperking hebben.
Al deze dingen motiveren mij om door te zetten in deze studie.

Ik ben geboren te Oostende op 31 maart 1992 en ik heb 1 oudere zus, Liesbeth die bijna 21 jaar is en ook jeugd- en gehandicaptenzorg gevolgd heeft in het middelbaar.

In mijn vrije tijd lees ik graag eens boeken (nu heb ik daar meer dan genoeg tijd voor aangezien ik elke dag op en af ga van Kortrijk, ben ik vrijwilligster, ga ik uit met vrienden,…

Mijn artikel gaat over kinderen met een visuele beperking. “ Diagnostiek, preventie en behandeling van dysgrafie bij slechtziende kinderen” geschreven door D.R. van Peer, W. Ferweda en C. Wassenberg, vertelt ons meer over het verband tussen dysgrafie en slechtziende kinderen en hoe men het kan behandelen.

Het onderwerp van deze wiki spreekt mij erg aan, ik heb wel al wat ervaring met deze doelgroep. Toch is ervaring niet hetzelfde als er kennis over hebben, wat nu zeker veranderd zal zijn na het maken van deze wiki-pagina samen met de andere groepsleden.